Historian bakom Nalletorpet

Namnet Nalletorpet kommer ursprungligen från Jörgen pappa till mina döttrars morbror Kurt och hans fru Inger som bedrev samojed avel med inriktning på högklassig avel utan sjukdomar med vare sig fel på ögon eller höfter och denna avel bedrevs under många år med stor framgång i Kurt och Ingers regi. Tyvärr fick denna avel ett avbrott i många år då Inger gick bort i cancer och Kurt inte orkade med detta själv och det var då vi fick en av hans fina avelshanar Eddie!

Eddie hade vi i många år och under vår ägo så hann han lämna ytterligare en kull valpar och vi valde då att ta emot en valp och det är Leysi som även hon har fina blodslinjer.

Vi har valt att starta upp Nalletorpetskennel igen och fortsätta med samma fina avel och kommer även att fortsätta med samma blodslinjer och till vår hjälp för att kunna lyckas med detta så har vi Kurt som kommer att finnas till hands och lära upp oss.

Leysi är  vår avelstik med fina blodslinjer och utan sjukdomar samt höft och ögonlyst även det utan anmärkning.

I denna skrivande stund väntar vi vår första kull i nya Nalletorpets regi som är beräknad att anlända den 2 maj 2012 och hanen fick vi hjälp att välja ut och självklart var det Kurt som bidrog med sin kunskap.

Då vi även kommer att ha islandshästavel i mindre skala kommer även dom att gå under namnet Nalletorpet.

Vårt första föl kom redan sommaren 2011 och fick namnet Frumburdur från Nalletorpet och det vart en liten hingst.

Vi kommer att satsa på att ta fram trygga familjehästar med stabilt psyke med fina och väl separerade gångarter. Vår förhoppning är att våra hästar kommer att passa bra både som familjehäst men även på tävlingsbanan.

Kommentarer

Ylva Bernhardtz

16.07.2019 15:47

Hallå! Köpte min Samojedhane,2005! Morfar är Nalletorpets JOURSUA BORN LEADER 96! Kerstin Kristensen,Ekeby,Hennes Kennelklubb hette Albieros! Dryga 14 år min samojed,Min bästa,och klokaste vän i livet

Senaste kommentaren

14.09 | 14:18

Hej. Blev inga nu i vår. Men vi får valpar nu i september

14.09 | 14:17

Hej. Vi får valpar nu i slutet av september

02.08 | 10:54

Hej, kommer ni ha/haft några valpkullar i sommar/höst. Är intresserad av en gullig tik till hårboll

24.07 | 21:23

Hej! Har ni planerat några flera kullar? Jag och min sambo är väldigt intresserade av en smojed valp ❤️

Dela den här sidan